UVOD

Ta pravilnik o zasebnosti določa, kako »Vaše podjetje« (številka podjetja 05228875), ki se nahaja na poslovnem naslovu »Vaš poslovni naslov« in ki posluje s podjetjem Thermomix (v nadaljevanju »mi«, »naš«) uporablja in varuje vse in vsako informacijo, ki jo je uporabnik (v nadaljevanju »vi«, »vaš«) posredoval na naši spletni strani oziroma ki jih zbiramo za uporabo na naši spletne strani. Podjetje Pinehill Partnerstvo Limited spoštuje in je zavezano k varovanju zasebnosti vsakega posameznika, ki obišče njihovo spletno stran.

Prosimo, da pozorno preberete ta Pravilnik o zasebnosti. Za nadaljnjo uporabo naše spletne strani in s predložitvijo osebnih podatkov se strinjate s pogoji iz tega Pravilnika o zasebnosti.

PODATKI, KI JIH LAHKO ZBIRAMO O VAS

Pri dostopanju do spletne strani, stiku z nami, registraciji na našo spetno stran ali vašem nakupu lahko mi zbiramo in obdelujemo naslednje podatke:

a)     Podatke, ki nam jih posredujete, ko izpolnite kontaktni obrazec na naši spletni strani, vključno z vašim imenom in priimkom, vašim socialnim statusom in vašim naslovom, podatke o podjetju (če obstaja) in kontaktne podatke, kot so vaša telefonska številka in e-poštni naslov;

b)    Podatke, ko ste se odzvali na ponudbe ali izpolnili ankete, o katerih vas lahko povprašamo in ki jih uporabljamo v raziskovalne namene, četudi vam ni treba odgovoriti na njih;

c)      Podatke v zvezi z vašimi obiski na naši spletni strani ali vaših klicih, ko ste z nami stopili v stik, vključno s tehničnimi podatki o naslovu internetnega protokola (IP), ki se uporablja za povezavo vašega računalnika z internetom, vaše podatke o prijavi na našo spletno stran, podrobnosti brskalnika, operacijskega sistema in platforme, podrobnosti o enoličnem krajevniku vira (ang. URL), izdelke, ki ste si jih ogledali ali iskali, odzivni čas strani, napake pri prenosih, dolžino obiskov na določenih straneh, podatke o ogledu interakcijskih strani, metode brskanja in katero koli telefonsko številko, ki ste jo uporabili, da ste prišli v stik z nami;

d)     Podatke, ki jih lahko prejmemo iz drugih virov, če ste uporabili naše ostale spletne strani ali ostale storitve, ki jih zagotavljamo. V tem primeru vas bomo o tem obvestili, če smo zbrali podatki, ki bi lahko bili v interni skupni rabi in v kombinaciji s podatki, zbranimi na tej spletni strani. Tesno sodelujemo s poslovnimi partnerji (vključno z demonstratorji, podizvajalci, ki zagotavljajo tehnične storitve ter storitve plačevanja in dobave, ponudniki spletne analitike, ponudniki za iskanje informacij in zasebni kreditni uradi, na primer), od katerih lahko prejmemo vaše podatke.

Podatkov o kreditnih karticah ne shranjujemo in se pri zagotavljanju varnih plačilnih storitev za naše stranke popolnoma zanašamo na naše plačilne partnerje.

V nekaterih primerih podatki, ki jih zbiramo o vas, ne omogočajo vaše osebne identifikacije. To so statistični podatki o vzorcih brskanja naših uporabnikov in ne omogočajo identifikacije posameznika.

PIŠKOTKI

Pridobimo lahko podatke o vaši splošni uporabi interneta in uporabi naše spletne strani s pomočjo datoteke s piškotki, ki je shranjena na vašem brskalniku ali na trdem disku računalnika. Piškotki vsebujejo podatke, ki se prenesejo na trdi disk vašega računalnika. Pomagajo nam izboljšati našo spletno stran in zagotavljati boljše in bolj prilagojene storitve, nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, pa so bistvenega pomena za delovanje naše spletne strani. Za podrobne informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo, in namene, za katere jih uporabljamo, si oglejte naš Pravilnik o piškotkih.

SHRANJEVANJE IN OBDELAVA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Vse podatke, ki nam jih boste posredovali, bodo shranjeni v naših sistemih in jih bomo lahko obdelovali in uporabljali. Lahko se prenesejo in shranjujejo v kraju namembnosti znotraj Evropskega gospodarskega prostora (»EGP«), kjer se nahajajo naši strežniki gostitelji. Prav tako se lahko prenesejo in shranjujejo izven EGP in se jih obdeluje s strani za nas zaposlenega osebja, ki deluje izven EGP, ali enega od naših poslovnih partnerjev in dobaviteljev. To osebje se lahko med drugim ukvarja z izpolnjevanjem vašega naročila, obdelavo vaših podatkov za plačilo in zagotavljanje storitev. S predložitvijo vaših osebnih podatkov se s tem prenosom, shranjevanjem ali obdelavo tudi strinjate. Sprejeli bomo vse potrebne ukrepe, da zagotovimo, da se vaši osebni podatki obravnavajo varno in v skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti.

Vaši osebni podatki ne bodo razkriti tretjim osebam, razen za naše poslovne partnerje, ki nam pomagajo pri zagotavljanju naših izdelkov in storitev za vas, ali v obsegu, kot to zahteva zakon.

Vaše podrobnosti o plačilu z vašo plačilno kartico/bančnim računom bomo uporabljali zgolj za obdelavo vašega naročila in podrobnosti o plačilu z vašo plailno kartico/bančnim računom ne bomo razkrili ali delili s tretjimi osebami razen, kot je to določeno v tej določbi ali kot to zahteva zakon.

UPORABA VAŠIH INFORMACIJ

Podatke, ki jih hranimo ali smo jih prejeli o vas lahko uporabljamo na naslednje načine:

a)     Z namenom izboljšati naše izdelke, storitve in spletno stran in zagotoviti, da je vsebina na naši spletni strani predstavljena na kar se da učinkovit način;

b)     Z namenom zagotavljanja informacij, izdelkov ali storitev, ki ste jih naročili pri nas in za katere menimo, da bi vas lahko zanimale v primeru, da ste privolili, da se za te namene na vas lahko tudi obrnemo;

c)      Z namenom opravljanja naših obveznosti, ki izhajajo iz vsake pogodbe, ki je bila sklenjena med vami in nami;

d)     Da vam omogočamo, da lahko sodelujete v interaktivnih funkcijah, ki jih imajo naše storitve, kadar se vi za to odločite;

e)      Da vas lahko obvestimo o spremembah naših izdelkov in storitev;

f)       Za lastne raziskovalne namene trga (na primer v primeru, da vas vabimo, da nam posredujete povratne informacije o naših izdelkih in storitvah);

g)     Za namene upravljanja naše spletne strani in za interno poslovanje, vključno z odpravljanjem težav, varnostnimi nameni, analizo podatkov, za namene testiranja in statističnih raziskav;

h)      Za namene združevanja z drugimi podatki, ki jih hranimo ali smo jih prejeli o vas, in za uporabo skupnih podatkov za zgoraj določene namene.

Če ne želite, da bi uporabljali vaše osebne podatke ali kontaktne podatke podjetja za naše marketinške namene ali vam pošljali podrobnosti o posebnih ponudbah, tretjih osebah ali druge informacije, za katere mislimo, da so lahko v vašem interesu, vas prosimo, da to ustrezno označite v okencu, ki se nahaja na obrazcu, na podlagi katerega podatke tudi zbiramo.

RAZKRITJE VAŠIH PODATKOV

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tretjim osebam, v primeru da:

a)     Smo prodali ali kupili podjetje ali sredstva, v tem primeru lahko razkrijemo vaše osebne podatke bodočemu prodajalcu ali kupcu takšne dejavnosti ali sredstev.

b)     Če podjetje Pinehill Partnership Limited ali večino njegovega premoženja prevzame tretja oseba, v tem primeru bodo osebni podatki, ki jih shranjuje o svojih strankah, postali eno od prenesenih sredstev.

c)      Če smo dolžni razkriti ali deliti vaše osebne podatke, da bi bili v skladu s katero koli pravno obveznostjo, ali da se dosežejo ali upoštevajo naša pravila in pogoji, ali da bi zaščitili naše pravice in lastnino ali našo varnost in varnost naših strank in tretjih oseb. To vključuje izmenjavo podatkov z drugimi podjetji in organizacijami za namene preprečevanja goljufij in zmanjšanja kreditnega tveganja.

VAROVANJE

Zavezani smo k zagotavljanju varnosti vaših osebnih podatkov. Da bi preprečili nepooblaščen dostop, uporabo ali razkritje, smo vzpostaviti ustrezne fizične, elektronske in vodstvene postopke za zaščito in varovanje podatkov, ki jih zbiramo na spletu. Naše varnostne tehnologije in postopki se redno pregledujejo z namenom zagotavljanja njihove ažurnosti in učinkovitosti.

Sprejeli bomo vse ukrepe, ki so razumno potrebni, da se zagotovi, da se vaši osebni podatki obravnavajo varno in v skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti.

Podatke, ki nam jih boste posredovali, se shranjujejo na naših varnih strežnikih. Žal prenos podatkov preko interneta ni povsem varen. Kljub temu da bomo sprejeli vse razumne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov, pa ne moremo jamčiti za varnost vseh podatkov, poslanih na našo spletno stran; vsak prenos je izveden na vašo lastno odgovornost.

Vse osebne varnostne kode in gesla, ki vam jih damo (ali pa, da ste jih izbrali) za dostop do nekaterih delov spletne strani morate varovati in delovati morate v skladu z vsemi navodili, ki vam jih lahko damo, da bi se ti podatki ohranili na zaupen in varen način. Obdelava plačilnih transakcij preko naših plačilnih partnerjev je izvedena preko varnih plačilnih strani in je skladna s PCI DSS varnostnim standardom. Zagotoviti morate, da so vse plačilne transakcije, ki jih opravljate, izvedene v varnem okolju.

VAŠE PRAVICE IN NADZOR NAD VAŠIMI PODATKI

Imate pravico, da kadar koli:

a)     dostopate do podatkov, ki jih shranjujemo o vas v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov iz leta 1998. Za vsak zahtevek za dostop se lahko zaračuna manjši znesek za kritje naših stroškov;

b)     zahtevate, da se vaše podatke spremeni ali posodobi;

c)      zahtevate, da se vaše podatke odstrani iz naših podatkovnih zbirk;

d)    nam poveste, če ne želite, da vaše podatke uporabimo za namene našega lastnega neposrednega trženja. Mi vaših osebnih podatkov izrecno ne dajemo tretjim osebam za namene neposrednega trženja.

Če želite to storiti, lahko označite ustrezno polje na obrazcu(ih), ki jih uporabljamo za zbiranje vaših podatkov ali pa se obrnete na nas preko kontaktnega obrazca na spletni strani.

Naša spletna stran lahko občasno vsebuje povezave do in iz drugih spletnih strani naših poslovnih partnerjev in tretjih oseb. Če sledite povezavi do katere koli od teh spletnih strani, boste našo spletno stran zapustili, pri čemer morate vedeti, da nimamo nobenega nadzora nad temi spletnimi stranmi. Mi ne sprejemamo nobene odgovornosti za zaščito in zasebnost kakršnega koli podatka, ki ga boste posredovali pri obisku teh strani. Prosimo, da preverite veljavne pravilnike o zasebnosti, preden na teh spletnih straneh predložite kakršen koli osebni podatek.

SPREMEMBE TEGA PRAVILNIKA ZASEBNOSTI

Ta pravilnik o zasebnosti lahko občasno posodobimo. Priporočamo vam, da ta pravilnik o zasebnosti redno pregledujete, da boste ostali obveščeni o tem, kako uporabljamo in varujemo podatke, ki jih zbiramo. Vaša nadaljnja uporaba spletne strani pomeni, da sprejemate vse posodobitve, ki bi jih lahko uvedli.

KONTAKTNI PODATKI

Če bi radi stopili v stik z nami glede vaših osebnih podatkov ali tega Pravilnika o zasebnosti, nam pišite preko zavihka »Stopite v stik z nami« na naši spletni strani.

Za namene izvajanja Zakona o varstvu osebnih podatkov iz leta 1998 (»ZVOP«) je upravljavec osebnih podatkov »vaše podjetje« z registrirano številko podjetja »številka podjetja«, ki se nahaja na poslovnem naslovu »poslovni naslov«.

top